Golf i Värmland istället för solresa!

I år blir det ingen resa utanför landet eftersom vi tycker det är dags att vi ser lite av vårt eget land. Vi kommer istället att åka till Värmland och spela golf. Det kan kanske låta lite märkligt för en som aldrig ens hållit i en golfklubba, men min kusin och hans familj ska med och de kan spela golf vill jag lova. Det känns kul att prova något nytt och vi har rest ihop tidigare. De tyckte också att Värmland lät som en bra idé. Detta är vad jag vet om golfbanor:

golf i Värmland

En standard golfbana består av 18 hål. Det är det enda som alla golfbanor har gemensamt. Den första skott på varje hål spelas från ett område (känt som en tee) med bollen oftast placerad på en plast eller trä, så kallad peg. Varje golfbana är unik Förutom gräs, kan det finnas andra saker att brottas med som bunkrar och vattendrag. En flagga sitter i hålet för att visa målet – oftast med gula flaggor på de första nio hålen och rött på den andra nio. De flesta banor är cirka 6.000 meter lång och det tar mellan tre och fyra timmar att spela 18 hål, vilket innebär en hyfsad promenad.

Jag tror det kommer bli mycket tid ute och hoppas på vackert väder. Här kan man spela golf i Värmland, domle.se. Det ser så fint ut att jag vill åka redan nu! Men det är en hel vecka kvar till semestern.