Biluthyrning skiljer sig från i Kalmar, när man är på resa.

Då man ska ge sig ut på resa  och dessutom hyra bil, gäller det att man tar reda på alla fakta innan man bokar. Det är lite andra regler som gäller än när man hyr bil här i Kalmar. För ett tag sedan var vi i USA och då måste man helt enkelt ha bil för att ta sig runt. Hela deras infrastruktur är uppbyggd kring att man har bil. Vi hade en bra resebyrå som hjälpte oss med bokning av hyrbil, försäkring osv. De visste också vad som gällde på platsen jag skulle åka till. Jag kunde lugnt åka ut till Kalmars flygplats och hoppa på ett plan och påbörja min resa. När jag kom fram var det bara att gå och hämta bilen på flygplatsen. Här har jag iallafall några tips inför resan:

Vissa företag tar ut en fast avgift för drivmedel när du hyr bil och du förväntas att återvända med bensintanken tom. Men de flesta kommer att bedöma en avgift baserad på företagets priser för att fylla bensintanken när bilen återlämnas, om den inte redan är full. Eftersom priserna oftast är billigare på bensinstationer, är det lämpligt att fylla tanken innan han återlämnar bilen om du förväntas lämna tillbaka den med en full tank.

Alla biluthyrningsföretag kräver ett giltigt körkort. Vissa biluthyrningsföretag kontrollerar förarens historia och kommer att förneka en bil till en kund med en dålig drivande post. I en del andra länder, kan ett internationellt körkort krävas.

Dessutom kräver många biluthyrningsföretag ett kreditkortsnummer för att garantera betalning även om det är ett förbetalt presentkort eller direkt fakturering till kunden eller företaget. Om ett kreditkort används för betalning, vara medveten om ditt kreditkorts gräns; många biluthyrningsföretag kräver omedelbart kreditbeslut innan du hyr bilen som avsevärt kan minska återstående saldo på krediten.

Vanligtvis biluthyrningsföretag kräver hyrestagaren är minst 18 år gammal, men vissa företag kräver nu en åldersgräns på 25 år. För konsumenter under 25, är ett kreditkort vanligtvis vad som krävs för betalning och hyran kan vara något högre. På samma sätt kan pensionärer över en viss ålder inte tillåtas att hyra bilar i vissa städer. Verifiera åldersgränser när du gör din bokning.

Här kan du hitta biluthyrning i Kalmar, tvattcenter.com, ifall du behöver hyra en bil när du kommer hem till Kalmar igen!